30.03.11

Otomotiv'de Ege'nin 2010 İhracat Yıldızı: CMS

Otomotiv’de Ege’nin 2010 İhracat Yıldızı: CMS

CMS, Ege İhracatçı Birlikleri tarafından her yıl verilen İhracat Ödülleri’nde, ‘Otomotiv Sektöründe En Fazla İhracat Yapan Firma’ olarak, ödüle layık görüldü.

Ege İhracatçı Birlikleri tarafından her yıl verilen İhracat Yıldızları Ödülleri, geçtiğimiz günlerde sahiplerini buldu. 2010 yılında Ege Bölgesi’nden gerçekleştirilen 15.1 milyar dolarlık ihracatın 5 milyar dolarlık kısmını gerçekleştiren 41 Birlik üyesinin ödüllendirildiği gecede CMS, 2010 yılında gerçekleştirdiği 194.169.826. dolarlık ihracat geliriyle ‘Otomotiv Sektöründe En Fazla İhracat Yapan Firma’ ödülüne layık görüldü.

Ege İhracatçı Birlikleri tarafından düzenlenen “İhracatın Yıldızları 2010 Ödül Töreni”ne Dış Ticaretten Sorumlu Devlet Bakanı Zafer Çağlayan, İzmir Valisi Mustafa Cahit Kıraç, İzmir Milletvekili Mehmet Ali Susam ve Türkiye İhracatçılar Meclisi Başkanı Mehmet Büyükekşi’nin yanısıra Birlik üyesi firma yönetici ve temsilcilerinden oluşan kalabalık bir davetli gurubu katıldı.

Ege İhracatçı Birlikleri 2010 Yılı İhracat Ödül Töreni”nde Dış Ticaretten Sorumlu Devlet Bakanı Zafer Çağlayan tarafından verilen ödülü, CMS adına Yönetim Kurulu Başkanı Berat Ösen aldı.
Ödül töreninde konuşan Devlet Bakanı Zafer Çağlayan, ''Türkiye'nin coğrafi, stratejik konumu, Türk müteşebbisinin, sanatkârının dinamizmi ve yılmaz mücadelesi, Türkiye'yi daha iyi noktalara getirmek için hepimize büyük görevler veriyor'' dedi.

Türk otomotiv yan sanayinin en büyük ilk 10 üreticisi arasında yer alan CMS’ nin en fazla jant ihraç ettiği ülkelerin başında otomotiv endüstrisinin kalbinin attığı Almanya, Fransa ve İtalya gibi ülkeler yer alıyor. CMS, Toyota, VW AG (Audi, Bentley, SEAT ve Volkswagen), PSA Grubu (Peugeot-Citroen), Fiat Grubu (Alfa Romeo, Fiat ve Lancia), BMW, Renault ve Mercedes gibi markalar için ihracat odaklı üretim gerçekleştiren CMS, Türkiye’de ise yine üretici firmalar Toyota, Renault, Fiat ve Honda markaları için jant üretiyor.

Tüm Haberler