07.05.14

CMS'ye TAYSAD İhracat Ödülü

CMS'ye Taysad ihracat ödülü

CMS, 2013 yılında gerçekleştirdiği 322 milyon dolarlık ihracat rakamıyla, Taşıt Araçları Yan Sanayiciler Derneği (TAYSAD) tarafından 2013’ün en çok ihracat yapan ikinci şirketi olarak ödüllendirildi. 

Her yıl hedeflerini daha da büyüttüklerini söyleyen CMS Yönetim Kurulu Başkanı Berat Ösen, “ Kendi ekibimizin fikri ve emeğiyle üretilen her jantın ülkemize ekonomik değer katmasından gurur duyuyoruz. Kazandığımız her başarı, bizleri geleceğe yönelik hedeflerimiz için daha motive ediyor” diye konuştu.

Hafif alüminyum alaşımlı jant sektöründe Türkiye’nin lider, Avrupa’nın da önde gelen firmalarından biri olan CMS, 2013 yılındaki çalışmalarının karşılığını almaya devam ediyor. Ege İhracatçıları Birliği tarafından İhracatın Yıldızları Ödülleri’nde kendi sektöründe birinciliğe layık görülen CMS, bu kez de Taşıt Araçları Yan Sanayicileri Derneği tarafından ödüllendirildi. CMS, 2013 yılında gerçekleştirdiği 322 milyon dolarlık ihracat ile dernek üyelerinin arasında, Bosch’ un ardından en çok ihracat yapan ikinci şirket oldu.

TAYSAD 36’ncı Genel Kurulu’nda düzenlenen törende ödülü, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık’ dan alan CMS Yönetim Kurulu Başkanı Berat Ösen, İzmir’de Türk mühendisler tarafından tasarlanan ve Türk çalışanlar tarafından üretilen jantların, dünyanın birçok yerindeki otomotiv markalarına ihraç edilmesinin, kendilerini çok gururlandırdığını söyledi.

Ösen: “Hedefimiz Avrupa’nın en büyük iki jant üreticisinden biri olmak”
“Ülkemize ekonomik ve sektörel bilgi birikimi konusunda katkımız olduğunu bilmek bizi çok mutlu ediyor. Kazandığımız her başarı geleceğe yönelik hedeflerimiz için bizi motive ediyor” diye konuşan Ösen, “ Halen Frankfurt, Münih, Paris, Torino ve Moskova’da da iletişim ofislerimiz bulunuyor. Geçen 8 yılda, 186 milyon Euro’ luk yatırım yaptık. Pınarbaşı, Çiğli ve Gaziemir’deki üretim tesislerimiz ile çok kısa zamanda Avrupa’nın en büyük iki jant üreticisinden biri olmayı hedefliyoruz” dedi.

Tüm Haberler