26.11.21

CMS Bir Kez Daha İhracatın Yıldızı

EGE İhracatçı Birlikleri, 2020 yılında gerçekleştirdiği 13 milyar dolarlık ihracata 5 milyar 331 milyon dolarlık katkı sağlayan 58 üyesini geçen sene pandemi koşullarında ertelenen 'EİB İhracatın Yıldızları Ödül Töreni'yle ödüllendirdi.

Törende Türkiye İhracatçılar Meclisi Başkanı İsmail Gülle, "2020 gibi, belirsizliklerin had safhaya ulaştığı bir yılı 169 milyar dolarla hedeflerimizin üzerinde kapatmayı başardık. Pandemide hem geleneksel pazarlarımızdan, Hem de hedef pazarlarımızdan önemli tutarlarda siparişler aldık. Küresel tedarik zincirlerindeki kırılma sonucunda ülkemize yönelen bu ilgiyi lehimize kullanmayı başardık.  Ege İhracatçı Birlikleri çatısı altındaki ihracatçılarımız, pandemi yılında, bir önceki yılda gerçekleştirdikleri rakamı korumayı başararak, önemli bir istikrar gösterdi" dedi. Gülle, "Dış Ticaret Fazlası Veren Türkiye'ye ancak ve ancak ihracat yıldızlarımızın başarılı performansları, ve katma değerli üretime yapacakları yeni yatırımlarla ulaşabiliriz. Önümüzdeki süreci yeni yatırımlarla, katma değerli ürünlerle süslemeli; ve 5 yıl içerisinde, 300 milyar dolarlık hedefimize ulaşmalıyız. Son 12 ayda, 215 milyar doları aşmayı başardık. Ben bu yolda, Egeli ihracatçılarımıza sonuna kadar güveniyorum" ifadelerini kullandı.

CMS Grubu ise otomotiv sektöründe faaliyet gösteren firmalar arasında en fazla ihracat gerçekleştiren firma olma başarısını bu yıl da sürdürerek, 2020 yılında İhracatın Yıldızları Ödülü'nü almaya hak kazandı.

Ege İhracatçılar Birliği'ne ve katkı sağlayan tüm paydaşlarımıza emekleri için teşekkür ederiz.

 

Tüm Haberler