26.12.08

En Fazla Yatırım CMS'den...

Türkiye’nin ilk, dünyanın ise önde gelen hafif metal jant üreticilerinden olan CMS, EBSO Geleneksel Başarılı Sanayi Kuruluşları Ödül Töreni’nde, Otomotiv Yan sanayi meslek grubunda ‘En Fazla Yatırımı Gerçekleştiren Firma’ kategorisinde birinciliğe layık görüldü.

1956 yılında 21 bin lira sermaye ile temelleri atılan ve 1985 yılında alüminyum alaşımlı jant üretimine başlayarak günümüzde “Hafif Metal Jant” sektörünün küresel anlamda en önemli üreticilerinden biri olan CMS, Ege Bölgesi Sanayi Odası’nın gerçekleştirdiği EBSO Geleneksel

Başarılı Sanayi Kuruluşları Ödül Töreni’nde Otomotiv Yan Sanayi firmaları arasında ‘En Fazla Yatırım Gerçekleştiren Firma’ olarak birinciliğe layık görüldü.

2007 yılı sonu itibariyle en fazla üretimi, en fazla yatırımı, en fazla ihracatı gerçekleştiren ve en fazla vergi veren 15’şer firmanın altın plaketle ödüllendirildiği organizasyonda CMS ayrıca, yine aynı kategoride ‘En Fazla Vergi Ödeyen Firma’ ve ‘En Fazla İstihdam Sağlayan Firma’ sıralamalarında da 2.’lik ödülü aldı.

25 yıldan bu yana EBSO üyesi olan CMS ‘10 Yıldır Aralıksız İhracat Ödülü’ ile ’25 Yılını Dolduran Firmalar’ ödüllerine de ayrıca layık görüldü.

4.649 üyenin kayıtlı olduğu odada ‘En Fazla Sınai Mamül İhracatı Gerçekleştiren Firmalar’ kategorisinde de 8. olma başarısı elde etti.
Sanayi Bakanımız Sayın Zafer Çağlayan’ ın da bulunduğu törende CMS adına ödülleri, CMS Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Bertuğ Ösen aldı.

Tüm Haberler