20.01.12

CMS'ye EBSO'dan İki Ödül

CMS'ye EBSO'dan 2 ödül

Jant üretiminde uyguladığı yenilikçi yaklaşım ve deneyimli ürün geliştirme altyapısıyla hafif metal jant sektöründe dünya liderliğine oynayan CMS, 2012 yılına ‘İhracat’ ve ‘Marka’ dallarında aldığı ödüllerle merhaba dedi.

CMS Jant ve Makine Sanayi A.Ş, gerçekleştirilen Ege Bölgesi Sanayi Odası’nın düzenlediği “Geleneksel Başarılı Sanayi Kuruluşları” Ödül Töreni”nde ‘En Yüksek İhracat’ ve ‘En Başarılı Marka’ kategorilerinde üçüncülük elde etti. Alman, Fransız, İtalyan ve Japon otomobil üretim devlerine jant tedarik eden CMS, toplam üretiminin yüzde 86’sını ihraç ediyor. 32 yıllık birikimini kullandığı son teknolojilerle birleştirerek her geçen gün başarı çıtasını biraz daha yükselten CMS, 2011 yılını yüzde 48’lik bir ciro artışı ile noktaladı. Audi, BMW, Mercedes-Benz, Porsche, Volkswagen ve Renault başta olmak üzere otomotiv sektörünün liderleri ile işbirliği içinde olan şirket, 2011’de 5,5 milyon adet jant satışı gerçekleştirdi. 

Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan’ın katılımıyla gerçekleştirilen törende, 2011 takvim yılı esas alınarak yapılan değerlendirmede 8 dalda toplam 99 ödül dağıtıldı. Kendisi de eski bir sanayici olan Zafer Çağlayan, Ege Bölgesi’ndeki sanayicileri buluşturan törende yaptığı konuşmada üretime son derece önem verilmesi gerektiğini vurgularken ihracat yapan üreticileri de başarılarından dolayı tebrik etti. 

Önümüzdeki aylarda ‘CMS Jant Sanayi A.Ş.’ adıyla İzmir Gaziemir Ege Serbest Bölge’de hizmet vermeye başlayacak olan yeni şirket, istihdam artışını da beraberinde getiriyor. CMS, ciro ve üretim artışının yanı sıra yeni şirketiyle 500 kişiye iş olanağı sağlayarak büyümesini sürdürüyor.

Tüm Haberler