01.11.08

En İyi Tasarımlı CMS

CMS C12 Design Turkey İyi Tasarım Ödülü

Design Turkey adı ile gerçekleştirilen Endüstriyel Tasarım Ödülleri organizasyonunda "Ulaşım ve Taşıma Araçları" kategorisinde verilen iki "İyi Tasarım Ödülü"nden biri, CMS’nin.

Bu yıl ilki düzenlenen organizasyonda, CMS 504 (Alfa Romeo) ve CMS C12 (CMS 492 AFM Porsche) modelleriyle, 13 kategoride değerlendirilen finalistler arasında yer alma başarısını gösteren CMS, finalde CMS C12 ( Porsche AFM ) tasarımıyla iki "İyi Tasarım Ödülü"nden birine layık görüldü.

Ürün Tasarımı ve Kavramsal Tasarım ödülleri olmak üzere iki kategoride gerçekleştirilen Design Turkey, Ürün Tasarımı kategorisini de üç ayrı sınıfta değerlendirmektedir; İyi Tasarım Ödülleri, Üstün Tasarım Ödülleri ve TURQUALITY® Tasarım Ödülleri. CMS’nin İyi Tasarım Ödülleri sınıfında gösterdiği başarıyla ilgili olarak bilgi veren CMS Yönetim Kurulu Başkanı Berat Ösen, "Ulaşım ve Taşıma Araçları kategorisinde birbirinden değerli 13 tasarımla mücadele ettik. 2 modelimizle finale kalma başarısını gösterdik. Her iki modelimizin tasarımında işlevselliği ve kullanılırlığı ön plana çıkardık. Ve organizasyonun kriterleri arasında yer alan estetik, insan sağlığına, güvenliğine ve çevreye zarar vermeme ilkelerini en üst düzeyde yerine getirdik. Sonuç olarak da iki ödülden birini aldık." dedi.

Design Turkey Endüstriyel Tasarım Ödülleri, Türkiye'de kullanıcının ihtiyaçlarını gözeten, ihracatta ve ulusal pazarda ürüne katma değer ve rekabetçi üstünlük kazandıran iyi tasarımı ödüllendirmek amacıyla TURQUALITY® Programı dahilinde, Dış Ticaret Müsteşarlığı (DTM), Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) ve Endüstriyel Tasarımcılar Meslek Kuruluşu (ETMK) işbirliğiyle düzenlenen bir tasarım değerlendirme sistemidir.

Tüm Haberler