13.07.12

CMS'nin Finansal Açıdan Sağlamlığı 3 Ayrı Kuruluş Tarafından Kanıtlandı

CMS Çiğli FabrikaAvrupa’nın üçüncü büyük jant üreticisi unvanıyla dünyanın en önemli otomobil firmalarına jant ihraç eden Türk markası CMS Jant ve Makine San. A.Ş.’nin finansal bakımdan sağlamlığı, uluslararası araştırma kuruluşu Plimsoll, ISO ve Fortune tarafından tescil edildi.

CMS, Plimsoll Avrupa Analizi 2012’de Avrupa genelinde faaliyet gösteren otomotiv yan sanayi firmaları arasında yapılan değerlendirmede, finansal açıdan ‘GÜÇLÜ’ olarak derecelendirildi. İstanbul Sanayi Odası’nın Türkiye’nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu Araştırması’nda 132’nci sıraya yüklesen CMS, Fortune 500 listesinde ise Özkaynak Karlılığı en yüksek olan 33’üncü şirket seçildi.

32 yıllık birikimini kullandığı son teknolojilerle birleştirerek her geçen gün başarı çıtasını biraz daha yükselten ve Audi, BMW, Mercedes-Benz, Porsche başta olmak üzere otomotiv sektöründeki dünya devleriyle işbirliği içinde olan CMS’nin finansal başarısı, uluslararası araştırma kuruluşu Plimsoll tarafından da onaylandı.

1987 yılından bu yana faaliyet gösteren ve hazırladığı endüstriyel raporlar ve finansal analizlerle şirketlerin faaliyet ve çalışmalarını değerlendiren dünyaca ünlü Plimsoll, 2012 Avrupa Pazarı Raporu’nda CMS Jant’ı ‘GÜÇLÜ’ sıfatıyla değerlendirdi.

Plimsoll tarafından hazırlanan raporda, değerlendirmelere Avrupa genelinde faaliyet gösteren 500 büyük otomotiv yan sanayi üreticisinin dâhil edildiği ve CMS’nin en iyi performans gösteren 229 firma arasında yer aldığı belirtildi.

Değerlendirmeler sonucunda CMS Jant ve Makine Sanayi A.Ş. mükemmel performans yansıtarak ‘GÜÇLÜ’ olarak puanlandırılırken, CMS’nin rakibi konumunda bulunan 102 firmanın finansal durumlarının tehlike konumunda olduğu ve bu firmalar için 2012 yılının son derece zorlu geçeceğine dikkat çekildi. Yine rakip 50 firmanın el değiştirmeye açık olduğunun belirtildiği raporda rekabet baskısının çok yoğun olduğu bu dönemde, şirketlerin üçte birinde kayıp yaşandığı da ifade edildi.

İSO 500 Listesi’nde 132’nci sıraya yükseldi

İstanbul Sanayi Odası’nın, Türkiye’deki sanayi kuruluşlarının 2011 yılındaki üretimden elde ettikleri net satış verilerini inceleyerek yaptığı derecelendirmede CMS Jant ve Makina Sanayi A.Ş., bir önceki yıla kıyasla 26 sıra yükselerek 132’nci sırada yer aldı. Böylece rakiplerini açık ara farkla geride bırakan CMS, Türkiye jant sektöründeki birinciliğini korumaya da devam etti.

CMS Özkaynak Karlılığında 33’üncü

Türk jant devi, her yıl Temmuz ayında yayınlanmakta olan Fortune 500 listesinde ‘Özkaynak Karlılığı En Yüksek Olan 50 Şirket’ sıralamasında da 33’üncü sırada boy gösterdi. Böylece CMS, özsermaye karlılığı bakımından elde etmiş olduğu dereceyle ilk yüzün içinde bulunan firmalara fark attı. CMS, illere göre sıralamada İzmir ilinde 12’nci sırada ve Taşıt Araçları ve Ekipmanları İmalat listesinde ise 9’uncu sırada yer aldı.

Tüm Haberler