01.03.10

CMS'nin Başarısı Tescilli

CMS Çiğli fabrikası

Türkiye’nin ilk, dünyanın ise önde gelen hafif metal jant üreticilerinden olan CMS, otomotiv sektöründe yaşanan krize rağmen 2008 yılında elde ettiği başarıyı 2009 yılında da devam ettiriyor.

Geçtiğimiz yıl EBSO Geleneksel Başarılı Sanayi Kuruluşları Ödül Töreni’nde, Otomotiv Yan sanayi meslek grubunda "En Fazla Yatırımı Gerçekleştiren Firma" kategorisinde birinciliğe layık görülen CMS, yatırımlarının karşılığını 2009 yılında alıyor.

Hafif Metal Jant sektöründe Türkiye’de lider, dünyanın önde gelen firmalarından olan ve 2008 yılında Ege Bölgesi Sanayi Odası tarafından Yan Sanayi firmaları arasında "En Fazla Yatırım Gerçekleştiren Firma" olarak birinciliğe layık görülen CMS, yatırımlarının karşılığını topluyor.

Otomotiv Yan Sanayinin En Değerli İkinci Markası

Gerçekleştirdiği yatırımlar, ihracat ve yurtdışı işbirliği anlaşmalarıyla global bir marka olan CMS, Capital Dergisi’nin İngiliz marka değerleme şirketi Brand Finance ile ortaklaşa gerçekleştirdiği "Türkiye’nin En Değerli Markaları" araştırmasında Otomotiv Yan Sanayi kategorisinde ‘En Değerli 2. Marka’ oldu. Genel sıralamada da 64. olarak önemli bir başarı sağladı. Türkiye’nin En Değerli Markaları araştırması, marka değeri konusunda atakta olan şirketleri gözler önüne sererken, Türk şirketlerinin marka değerinin somut olarak ölçüldüğü ilk ciddi araştırma özelliğini taşıyor.

CMS Fortune 500’de


CMS'nin yıl içinde elde ettiği bir diğer başarı da Fortune Dergisi tarafından her yıl düzenli olarak gerçekleştirilen Fortune Türkiye 500 sıralamasında elde ettiği 203’lük derecesi. İmalat, ticaret, hizmet ve inşaat sektörlerini kapsayan 500 büyük sanayi kuruluşunun net satışlarına göre değerlendirildiği sıralamada, dönem sonu net karı/zararı, toplam aktifler ve öz kaynaklar gibi Fortune 500 ölçütleri de yer alıyor.

Bir tescil de ISO 500’den

CMS'nin başarılarının bir diğer tescili de ISO 500 sıralamasından geldi. Türkiye’nin 500 büyük sanayi kuruluşunun yapılan değerlendirmeler neticesinde belirlendiği ISO 500’de 178’inci sırada yer alan CMS, Türkiye’nin en büyük sanayi kuruluşları arasında yer aldığı, otomotiv yan sanayinde de lider firma konumunda bulunduğunu kanıtladı.

Tüm Haberler