13.07.12

CMS Jant ve Makine Sanayi A.Ş. OHSAS 18001 sertifikası aldı

CMS OHSAS 18001 Kalite Belgesi

CMS Jant ve Makine Sanayii A.Ş., üretim standartlarına ‘OHSAS 18001 İş Sağlığı ve Güvenliği Yönetim Sistemi’ sertifikasını ekleyerek çevresel ve sosyal kalkınmaya verdiği önemi bir kez daha kanıtladı. 

Ösen Ailesi’nin sahibi olduğu, Avrupa’nın üçüncü büyük jant üreticisi unvanıyla dünyanın en önemli otomobil firmalarına jant ihraç eden Türk markası CMS, kurumsal sürdürülebilirlik politikası kapsamında gelişim göstermeye devam ediyor. Yürüttüğü çevre dostu üretim anlayışı ile sektöründe ISO 14001 Çevre Yönetim Sistemi’ni kuran ve işleten öncelikli firmalardan olan CMS, sosyal sürdürülebilirlik kapsamında yeni bir adım daha atarak OHSAS 18001 İş Sağlığı ve Güvenliği Yönetim Standartı’nı belgelerine ekledi. 

Konuyla ilgili konuşan CMS Yönetim Kurulu Başkanı Berat Ösen, “Kaynakların tükenmeye ve kirlenmeye başlaması, insanın ve doğanın bundan zarar görme ilişkisinin gelişen ölçüm araçlarıyla daha net belirlenebilmesi ve toplumların bilinç düzeyinin aynı paralellikte artması, yasa koyucuların ve üreticilerin konu üzerine daha fazla eğilmesine yol açmaktadır. CMS Jant ve Makine Sanayii A.Ş. olarak, 1998 yılında otomotiv tedarik zincirindeki aktif her türlü kuruluşla ilgili dünya çapında tanınan tek standart olan ISO/TS 16949 sertifikasını almıştık. Buna ek olarak, gönüllülük ilkesi çerçevesinde, sürdürülebilir kalkınmanın olmazsa olmazı çevrenin korunması ve kirlenmenin önlenmesini kapsayan ISO 14001 Çevre Yönetim Sistemi sertifikasını 2003 yılında tesislerimize kazandırdık. CMS’de çevre ile iş sağlığı ve güvenliği çalışmalarımızı bir arada yürütüyoruz. Bu çalışmaların bir ürünü olarak, Çiğli Tesisimiz’de OHSAS 18001 İş Sağlığı ve Güvenliği Yönetim Sistemi sertifikasını da almış bulunuyoruz. Diğer iki tesisimizde de belgelendirme sürecini işletmekteyiz. Çevre, iş sağlığı ve güvenliğine yönelik uluslararası kabul gören standartlarla tanımlanmış üretim sistemlerini, kaliteli ürün ve hizmet anlayışıyla birleştirmemiz, müşterilerimiz tarafından da tercih edilir bir unsur olarak değer görüyor. Kurumsal sürdürülebilirlik politikamız

kapsamında, enerji ve sera gazlarının azaltılmasına yönelik oluşturulan standart belgelerini de alarak çevresel ve sosyal sürdürülebilirlik alanlarındaki çalışmalarımıza devam etme hedefindeyiz.” açıklamasında bulundu.

 OHSAS 18001 neleri kapsıyor?

İş Sağlığı ve Güvenliği Yönetim Sistemi Standardı, her türde sektöre uygulanabilen, iş sağlığı ve güvenliği faaliyetlerinin kuruluşların genel stratejileri ile uyumlu olarak sistematik bir şekilde ele alınıp sürekli iyileştirme yaklaşımı çerçevesinde çözümlenmesi için kullanılan ve belgelendirme süreci işletilen etkin bir araçtır. Standardın uygulanması, çalışanların iş sağlığı ve güvenliği risklerinin belirlendiği, analiz edildiği ve önlemlerle asgari seviyeye indirildiği, yasal mevzuata uyumlu, iş sağlığı ve güvenliği ile ilgili hedeflerin bulunduğu ve bunların gerçekleştirilmesi için uygulamaların hayata geçirildiği bir üretim sistemini mümkün kılıyor.

Tüm Haberler