13.07.11

CMS Jant ve Makina Sanayi A.Ş. 2011'i Rekorla Kapadı

CMS Jant fabrika

Jant üretiminde uyguladığı yenilikçi yaklaşım ve deneyimli ürün geliştirme altyapısıyla hafif metal jant sektöründe dünya liderliğine oynayan CMS, 2011 yılında beklentisinin üzerinde bir büyüme gerçekleştirdi

60 milyon Euro’luk yatırımla devreye alınacak üçüncü tesisiyle 2015’e kadar üretim kapasitesini 9 milyon adete çıkarmayı hedefleyen CMS, Avrupa’nın en büyük üçüncü jant üreticisi olacak

32 yıllık birikimini kullandığı son teknolojilerle birleştirerek her geçen gün başarı çıtasını biraz daha yükselten CMS, 2011 yılında yüzde 48’lik bir artış elde etti. Audi, BMW, Mercedes-Benz, Porsche başta olmak üzere otomotiv sektöründeki dünya devleriyle işbirliği içinde olan şirket, geçtiğimiz yıl toplamda 5,5 milyon adetlik bir üretim gerçekleştirdi.

Üretimin yüzde 86’sı ihracat

Toplam üretiminin yüzde 86’sını ihraç eden CMS, yurtdışında Toyota Grubu (Toyota ve Lexus), VW AG (Audi, Bentley, Seat, Porsche ve Volkswagen), Daimler Grubu (Mercedes Benz ve AMG), PSA Grubu (Peugeot ve Citro?n) Fiat Grubu (Lancia ve Alfa Romeo), Renault Grubu (Dacia ve Nissan) ve BMW markalarına jant tedarik ediyor. Türkiye’de ise Toyota, Oyak Renault, Tofaş ve Honda Türkiye gibi otomobil üreticileriyle çalışan şirket, 200’ün üzerinde jant modelinin üretimini gerçekleştiriyor.

Yeni fabrika 100 bin metrekarelik alana sahip

2005 yılı sonrasında gerçekleştirdiği yatırımlarla önemli bir atılım içerisinde olan ve Türkiye’nin en büyük alüminyum jant üreticisi konumundaki CMS, önümüzdeki aylarda yeni fabrikasını hizmete açmaya hazırlanıyor. D ve E segmentindeki araçlara yönelik satışların artması nedeniyle üçüncü fabrika yatırımı kararı alan CMS, 2012 yılında yaptığı toplam üretimin 600 bin adetlik bölümünü lüks otomobil üreticilerine sunacak. Yeni kapasitesiyle Avrupa’nın üçüncü büyüt jant üreticisi konumuna gelecek CMS, 2015 yılında 9 milyon adet jant üretmeyi planlıyor. İzmir’deki üçüncü üretim tesisi olarak kurulacak olan yeni yatırım için 60 milyon Euro harcayan CMS, ciro ve üretim artışına ek olarak 500 kişilik bir istihdam sağlayacak. Yeni tesis 100 bin metrekare alana sahip.

Ödüllere doymuyor

2011 yılında Honda Türkiye ve Honda İngiltere’den ‘Maliyet Performansı’ ödüllerine layık görülen CMS, bu yıl da Ege Bölgesi Sanayi Odası tarafından ‘En Fazla İhracat’ kategorisinde üçüncülük ve ‘En İyi Marka’ ödüllerinin sahibi oldu. Son olarak geçtiğimiz hafta Ege İhracatçı Birlikleri tarafından ‘Otomotiv Sektöründe En Fazla İhracatı Gerçekleştiren’ şirket ilan edilen CMS, her geçen gün aldığı ödüllere yenilerini eklemeye devam ediyor.

Tüm Haberler