23.07.14

CMS'den Çıraklık ve Teknik Eğitim Merkezi

CMS Teknik eğitim merkezi

CMS Grubu kendi bünyesinde çalışacak kalifiye eleman yetiştirmek ve grup içinde çalışanların mesleki becerilerini geliştirmek üzere kurduğu Çıraklık ve Teknik Eğitim Merkezi’ni hizmete açtı.

Türkiye’nin lider, Avrupa’nın da en büyük üçüncü alüminyum jant üreticisi olan CMS’nin bünyesinde bulunan Lodos Teknik tesislerinde hizmete açılan Çıraklık ve Teknik Eğitim Merkezi’nde kursiyerlere döküm talaşlı imalat, boyahane, bakım ve kalite konularında eğitimler verilecek.

5 Mayıs günü CMS Yönetim Kurulu Başkanı Berat Ösen ve CMS CEO’su Ünal Kocaman’ın katıldığı bir törenle açılan Çıraklık ve Teknik Eğitim Merkezi’nde ilk etapta 17 çırağa eğitim verilecek. Çıraklar, boyahane ve kalıp üretim konularında, 3 yıl boyunca haftanın 4 günü pratik ve 1 günü de teorik eğitimler alacak. Bu süre içinde başarılı olan adayların CMS’nin üretim merkezlerinde istihdam edilmesi hedefleniyor.

CMS, meslek edindirme ve operatör yetiştirme kapsamında kendi üretim merkezlerinde görev alan ortaokul/lise mezunu, deneyimsiz ya da az deneyimli çalışanlara yönelik eğitimlerin verileceği de bu tesiste eğitimler düzenleyecek. 

CMS Teknik Eğitimleri kapsamında çalışanlara Döküm, Talaşlı İmalat, Boyahane, Bakım, Kalite operasyonlarına yönelik mesleki eğitimler veriliyor. 1,5 ay süren teknik eğitimlerin yanında, İş güvenliği, İnsan Kaynakları, İletişim, Stres Yönetimi ve Motivasyon gibi pek çok konuda da eğitim ve gelişim imkanı sağlanıyor.
2015 yılı sonuna kadar teknik eğitim merkezi kapsamında toplam 240 kursiyer operatörlere eğitim verilmesi hedefleniyor.

Tüm Haberler